Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2008 05:40 - ЛИДЕР, ВМРО и ЗНС на страната на Първанов
Автор: ell Категория: Политика   
Прочетен: 2488 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 19.07.2008 05:44



Партията на Ковачки не иска импийчмънт на президента

ЛИДЕР, ВМРО и Земеделски народен съюз (ЗНС), които готвят коалиция помежду си, не одобриха искането на останалите опозиционни партии за отстраняване на държавния глава. ЛИДЕР не подкрепя искането за импийчмънт на президента Георги Първанов, каза председателят на партията Кънчо Филипов пред “Фокус”. “Ясно е, че Людмил Стойков е спонсорирал кампанията на президента. Това е публикувано на сайта на президентството, не е крито от обществеността”, смята шефът на партията, създадена от бизнесмена Христо Ковачки. Според Филипов съгласно правомощията си президентът се справя с функциите си, определени по Конституция.

Председателят на ЛИДЕР смята, че големият проблем у нас е неспособността правителството да реши проблема с корупцията, с търсенето на отговорност от тези, които са злоупотребили с европейски средства. Според него напускането на парламента от опозицията е форма на реакция. Той обаче уточни, че не се знае доколко тя ще изиграе положителна роля, тъй като ще доведе до дестабилизация. “Ако желаем предсрочни избори, това може би е една мярка, но аз не мисля, че е осъществима. Ние не считаме, че в момента има нужда от предсрочни избори. Редовните парламентарни са достатъчно близко във времето”, коментира Кънчо Филипов.

“Може да се иска отстраняване на държавния глава, само ако действително се докаже, че над въпросното лице - Люси Стойков държавният глава е налагал политически чадър”, каза и лидерът на ВМРО и депутат от БНС Красимир Каракачанов. „Друг е въпросът дали процедурата по Конституция може да се осъществи, защото 60 народни представители трябва да го поискат, две трети от депутатите обаче трябва да го гласуват и тогава да отиде в Конституционния съд”, заяви Каракачанов пред “Фокус”.

Според него обаче - без да има доказателства за това, което твърдят някои от опозиционните формации, не е сериозно да се иска нещо подобно за държавния глава. „На принципа – „понеже някой твърди”… нали се сещате, че за половината от тези, които сега искат импийчмънт на президента, във времето се твърдяха най-различни неща. Крайно време е България да стане нормална държава и не да прави политика на принципа – един чул, друг казал, трети го разбрал, а на базата на факти и на базата на закона”, каза лидерът на ВМРО. Предложението за напускане на парламента от опозицията има смисъл, само ако бъде последвано от обединени действия на опозицията: обща предизборна коалиция, общо правителство и общо управление, смята Каракачанов.

Председателят на ЗНС Стефан Личев смята, че актуалната и важна тема не е свързана с отстраняване на президента Първанов, а със спрените пари за България от европейските фондове и предстоящия негативен доклад на Европейската комисия. “Ако тръгнем да говорим срещу президента, ще излезе, че в България всеки е срещу всеки. От външния свят това ще се използва, за да се случи така, че България да не получи никакви пари и да загуби от членството си в Европейския съюз”, коментира той.

Според Стефан Личев опозицията пак ще се опита да действа в много посоки, но няма да постигне нито една цел. “Ако целта е опозиционни водачи и партии да наберат скорост преди изборите, я разбирам. Напускането на опозицията от парламента също е способ, но трябва първо да се премине през вот на недоверие, дискусия по общата политиката на правителството”, допълни лидерът на ЗНС. ..............

петък, 18 юли 2008


 

Моят коментар на тази статия, която съм свалила от сайта на "vsekiden.com" е един : Не знам за ВМРО и все още не съм съвсем убедена за ЛИДЕР, но за ЗНС съм сигурна и вече съм го казвала - ТЕ СА КОМУНИСТИ!




Гласувай:
0



1. lyudmilstefanov - Истината, за съжаление, е:
19.07.2008 08:06
всички, докопали се до властта, се съюзяват с престъпници и безскрупулни бизнесмени, за да действан в ущърб на нашите /мои и твои/ интереси. Без активността на обществото няма как да не става така.
цитирай
2. анонимен - Истината за съжаление...
11.08.2008 11:38


. Моля Ви се, г-жа Мозер се е доказала, като върла комунеска. При съставяне на червеното правителство, както и при други ключови гласувания в парламента, тя все беше в Америка. В медиите през 2005 г. не случайно писаха: червени и сини земеделци ще се сливат, т. е Мозер и Пинчев, въпреки че нейната цел е само да разиденява!
цитирай
3. ell - Съжалявам г-н/г-жо АНОНИМЕН,
11.08.2008 11:46
но сам/а осъзнавате, че това, което пишете са пълни глупости! Сигурна съм, че сам/а не си вярвате!!! :)
(Усмивката е иронично-саркастична)
цитирай
4. анонимен - Истина е
21.10.2008 13:05
Истина е, аз също четох, че червени и сини земеделци ще се обединяват и се визираше точно Анастасия Мозер и Пинчев. Какво може да си помисли един случаен човек, който е попаднал на тази статия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ell
Категория: Политика
Прочетен: 411091
Постинги: 91
Коментари: 187
Гласове: 447
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031