Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2008 12:55 - Пребоядисан заменчик, протеже на СДС и активистка на ГЕРБ в новото ръководство на общинското дружество "Пазари Възраждане"
Автор: ell Категория: Политика   
Прочетен: 3127 Коментари: 2 Гласове:
4




Бях забравила вече драматичната история с избора на Изпълнителен директор на „Пазари Възраждане”, но новините, които получих вчера, ми припомниха целия абсурд и ме оставиха направо без коментар. Днес обаче съм готова да дам коментара си и да припомня на читателите цялата сага с избора на ръководство на това така желано от мнозина общинско дружество.

И така... фактите набързо:

През януари 2008 новоизбрания СОС реши да смени изпълнителните директори на някои от общинските дружества. В това няма нищо странно,  погледнато на пръв поглед, като се има предвид, че е в България е нормално, който вземе властта  /било в националния или в местните парламенти/, да нареди свои хора на разни апетитни постове. Странното в случая беше, че СОС не посегна на ръководствата на някои скандални дружества като „Софийски имоти” и „Галатея” например, а реши да смени точно директора на „Пазари Възраждане”, който по времето на своето управление поработи доста здраво, за да сложи в ред дружеството, да стабилизира финансовото му състояние като увеличи в пъти печалбата му за 1 година , да въведе железни правила за работа и да подобри имиджа му като цяло.

Но явно тези факти нямат значение за столичните общинари... и така този директор беше заменен с така известния на всички Борислав Алексиев – прочут през изминалия мандат на Общинския съвет като вносител на скандални заменки и известен на медиите като звезда в  „Алеята на заменчика”.

Решението за смяната на Изпълнителния директор с този 70-годишен пребоядисан политически активист разбуни духовете на пазара. Търговци и служители  застанаха в подкрепа на тогавашния директор, който беше доказал, че работи в интерес на търговците, на служителите, на общината и на столичани. Единственият резултат от събраните подписки в негова защита, протестите и медийното разгласяване на случая беше, че общинарите решиха да бъде проведен конкурс  за ръководство на дружеството.

Тук вече си помислихме, че новият директор ще бъде справедливо и прозрачно избран по обявените критерии  -  професионален стаж и опит, отлична стратегия за развитието на пазара и т.н. Уви, конкурса се проточи твърде дълго, имаше сблъсък  на интереси в комисията по избора, имаше уговорки и договорки, обещания и други такива. В крайна сметка конкурсът беше анулиран, защото явно резултатите не обслужваха управляващото мнозинство в СОС. Това, което разбрахме от хора в комисията по избора, е че въпросният Борислав Алексиев се е представил най-зле от всички кандидати или ако трябва да цитирам: бил е „пълна дупка”.

След анулирането на конкурса, се обявиха критерии и срокове за провеждането на нов такъв. Този път обаче общинарите си бяха подготвили стратегията по-добре, така че да няма издънки. Този път те отхвърлиха ненужните им кандидати още по документи под предтекст, че не отговаряли на дадени условия. Естествено до последния кръг – събеседване, са били допуснати единствено тези трима, които „са се представили най-добре”, т.е. които са били нагласени предварително да заемат тези постове.

Кои са те:

1.       „Пълната дупка”, 70-годишния активист /вече на ГЕРБ/, заменчика с голям опит в далаверите /според написаното в медиите/, човекът който държи на бюрото си портрет на кмета на София Бойко Борисов, като някакво мазно доказателство за лоялност. Това е, както се досещате, въпросният господин Борислав Алексиев. Той имаше достатъчно време да си уреди  директорския пост, дори е имал неблагоразумието да  спомене тук-таме, че много пари му е струвал този конкурс. Това естествено не мога да го докажа, но тъй като доста добре го познавам, не се съмнявам, че е така.

2.       Член на борда на директорите е г-жа Дафинка Илчова Маринова. Тя и досега си беше в борда като квота на СДС и си докарваше допълнителен доход от 1000 лв. в продължение на 3- 4 години. Казвам допълнителен доход, защото в същото време тя работи като главен испектор на друг пазар, където доколкото знам взема заплата над 1000 лв /по непотвърдена информация около 1700 лв/. Може би за СОС това не е конфликт на интереси, но не е ли поне морален или етичен конфликт?! И човек съвсем резонно се пита - дали и другите активисти на СДС са наредени на разни службички и постове, от които си докават има-няма две-три хилядарки. Съмнявам се, но знаеш ли...

3.       За третата госпожа нямам какво да кажа. Знам само че е член на кметската партия /ГЕРБ/ и че изглеждала мила и разбрана жена. Дано поне тя да е някакъв коректив в работата на новото ръководство, че иначе...

Както и да е.... това е резултата от прозрачното управление, гарантирано от знаете кого.

Сега остава да видим какви ще ги свършат директорите на „Пазари Възраждане”, защото съм сигурна, че големи планове се кроят за това общинско дружество. И правилно е избрано новото ръководство, защото само то може да обслужи както себе си, така и тези, чиито поръчки трябва да изпълнят и чиито интереси трябва да се прокарат.

Ще погледаме, пък пак ще коментираме!




Гласувай:
4



1. анонимен - Поредният пример за управлението на ГЕРБ
29.07.2008 14:10
Навсякъде е така - не се плаши. Страшно ще е като оглавят правителството.
цитирай
2. анонимен - Да, така е.
06.02.2010 17:11
същото ставаше и в "Падуяне", и в който и да е столичен район. Седесарството на нЕкои сини активисти се изразяваше именно втова - да докопат общинска срлужба, ако не могат държавна (((
Много ядове съм брал с тия лумпени (((
Тези звена "Пазари" са голяма хранилка и ясла за тарикатите. Смучат търговците като пиявици. В тях са заети на "работа" пълни боклуци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ell
Категория: Политика
Прочетен: 411786
Постинги: 91
Коментари: 187
Гласове: 447
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930