Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2008 01:49 - Благотворителен тенис турнир със сестри Малееви
Автор: ell Категория: Политика   
Прочетен: 4432 Коментари: 0 Гласове:
0



На 30 август 2008 г. (събота) в Стара Загора, Общински тенис комплекс в парк Аязмото, ще се проведе Благотворителен тенис турнир със сестри Малееви.

Програмата за деня включва:

30 август – Общински тенис комплекс Стара Загора

9 00 - Благотворителен национален тенис турнир по двойки, организиран от тенис клуб „Августа Траяна” – Стара Загора, със съдействието на „ЗАГОРКА” АД. В него ще участват представители на тенис клубове от страната. В турнира ще бъде излъчена двойката, която получава правото да играе срещу сестри Малееви. Заявки за участие се приемат на e-mail: n tennis@charity-tennis.info Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите или на тел. imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage042/602155image. (вход свободен)

16 00 – 19 00 Демонстрационен спектакъл за възрастни, организиран с подкрепата на „ЗАГОРКА” АД.

В него 12 тенисисти (мъже и жени от цялата страна) ще имат възможност да играят със световните легенди. Ще бъдат изиграни:

·  5 тайбрека по двойки, като във всяка двойка ще участва една от сестрите и един от спечелилите правото да играят на Благотворителния търг, проведен на 6 юни 2008 г.

·  Един тайбрек по двойки между две от сестрите срещу двойката, излъчена от Благотворителния национален тенис турнир по двойки, организиран от тенис клуб  „Августа Траяна” – Стара Загора.

·  Демонстрационен тенис мач между сестри Малееви

Входът за демонстрационния спектакъл е свободен.

19 00      Благотворителен търг и коктейл в р-т “Тенис клуб Августа Траяна”

(вход с покани)

Инициативата, стартирала през месец юни, е на Обществен дарителски фонд – Стара Загора и фондация Swissclinical, Швейцария.

Целта е събиране на средства за:

Лечение на деца с увреждания (70%)

По инициатива на Мануела Малеева, Обществен дарителски фонд – Стара загора и с подкрепа на Швейцарската фондация “Swissclinical” стартира проект за лечение на български деца с ортопедични заболявания. Операциите ще бъдат извършвани от швейцарски лекари доброболци, съвместно с български специалисти. Средствата са необходими, както за операциите и следоперативните грижи, така и за изграждане и оборудване на ортопедичен медицински център в Стара Загора.

Залесяване на опожарените гори в Старозагорския регион, в рамките на кампанията „ДА СПАСИМ ГОРАТА!” (20%)

До момента в кампанията са осигурени средства за възстановяване на над 100 дка гора. На проведеното първо залесяване на 5 април бяха залесени първите 30 дка в местността «Белия камък» край Дъбрава изцяло от доброволци.

За кампанията и старта на залесяването можете да получите информация от: www.fund-sz.org, www.go-starazagora.org, http://www.gorichka.bg/index.php?p=36&l=1&id=83, интернет сайт, иницииран от Магдалена Малеева.

Всеки може да се включи допълнително с дарения или доброволчески труд.

Развитие на детския тенис в Стара Загора (10%).

Средствата ще се използват по предложена програма от Тенис клуб „Августа Траяна”

 

Може да дадете своята подкрепа чрез:

Директни дарения по сметката на:

Фондация «Обществен дарителски Фонд – Стара Загора» в лева:

BG53 FINV 9150 5201 1586 69

банков код: FINVBGSF

Първа инвестиционна банка - клон Стара Загора

Спонсорирате събитието, срещу което ще бъдете включени в информационните материали на проявата и ще получите право да поставите своя реклама на тенис кортовете

Станете медийни партньори

Събитието се реализира със съдействието на: Областна управа – Стара Загора, Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Гражданско обединение – Стара Загора, Тенис клуб „Августа Траяна”, Общински тенис комплекс, „Загорка” АД и с подкрепата на още много организации, фирми и граждани.

Регионални медийни партньори: Икономически интернет портал на Старозагорски регион www.chambersz.com , Информационен портал www.zaralii.eu, ТВ Стара Загора, ТВ 7 - Стара Загора, Радио - Стара Загора, Дарик радио, в-к Национална бизнес поща, в-к „Старозагорски новини”, в-к „7 дни Стара Загора”.

Национален медиен партньор – ТВ Европа

Актуална информация може да намерите на интернет сайта за събитието www.charity-tennis.info

Заявки за спонсорство и медийно партньорство, за участие в благотворителния търг и благотворителния тенис турнир, както и допълнителни въпроси можете да отправяте на e-mail n tennis@charity-tennis.info Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите , или на тел. imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage042/602 155image.

 

 
Сестри Малееви и Обществен дарителски фонд - Стара Загора в обща благотворителна кампания
Известните български тенисистки - сестрите Мануела, Катерина и Магдалена Малееви участваха в благотворителна кампания, организирана съвместно с Обществен дарителски фонд - Стара Загора.

Над 20 000 лв. бяха събрани по време на търг, на който фамилия Малееви предостави над 20 предмета със спортно-историческа стойност – ракети, екипи, световни награди, спечелени от тях. Особен интерес предизвикаха тенис ракетата WILSON, с която Мануела Малеева печели първата си победа срещу Мартина Навратилова, както и специалната й награда, присъдена от Американската тенис асоциация за финала на турнира Индианополис (най-висока категория) 1991 г.


Митко Динев, съсобственик в Холдинг Загора даде най-високата цена от 2000 лв. и дари трофея на Регионалния исторически музей в града. Спечелени на търг скъпи предмети дариха на музея още предприемачите Евгени Спиров и Александър Палешутски.


Валентин Вълков откупи за 1000 лв. най-старата ракета, предоставена от майката на известните тенисистки Юлия Берберян  - модел ROD LAVER от 1971 г.

image По време на търга се проведе и наддаване кой от старозагорските предприемачи, които играят тенис, ще застане на корта срещу именитите състезателки. Най-висока цена за мач със сестрите даде Иван Панчов – 1050 лв.


70% от средствата са за лечение на деца от социални домове в Старозагорско с ортопедични заболявания, 20% - за възстановяване на опожарените гори, а останалите - за развитие на детския тенис в града. Кампанията се подкрепя от швейцарската фондация Swissclinical, която също набира средства, а децата ще бъдат оперирани от швейцарски лекари доброволци.

Благодарение на известната българка Мануела Малеева, която живее в Швейцария, специалистът в областта на ортопедията д-р Бруно Франиер, ще прави сложни операции на деца със специфични потребности, безвъзмездно. Интервенциите ще се извършват с екип от местни ортопеди. По този начин медиците ще обменят опит. На по-късен етап ще бъдат привлечени швейцарски лекари от други области на медицината, които доброволно ще оперират деца в България. Тенисът е част от моето минало, сега искам да дам от времето и силите си, за да помагам на децата в неравностойно положение, заяви Мануела Малеева. Тя започва от Стара Загора, защото именитият съвременен писател Юлиян Попов е препоръчал града.

Инициативата е на Обществен дарителски фонд – Стара Загора и фондация Swissclinical, Швейцария, в чието управление е бившата тенис ракета.

Средства за скъпоструващите оперативни лечения ще се събират в Швейцария от благотворителни кампании. Фирма Swissclinical, която произвежда козметика на билкова основа, ще отделя процент от продажбите за интервенциите в България. Фирмата е на бившия съпруг на Малеева, който е брат на д-р Франиер.

Давам си сметка, че животът ми е хубав, моите деца са здрави. Като майка, обаче, когато виждам тези дечица по домовете не мога да остана безчувствена и си казах, че моят живот ще има смисъл ако мога с нещо да помогна. Ако наоколо другите ме последват – ще е голяма радост за мен. Това се отнася за всички, не само в България, по цял свят – да си подаваме ръка от време навреме, каза Мануела Малеева.

image Дъждът, който се изсипа над Стара Загора на 7 юни, наруши предварителната организация, но не охлади желанието на сестрите Малееви да тренират с децата от старозагорските клубове, които мечтаят да станат също толкова добри, известни и благородни като тях.

Заради мокрите кортове, обаче, демонстрационният турнир между сестри Малееви и старозагорските бизнесмени, получили право на търг да играят срещу тях, се отлага за 30 август.



Тагове:   турнир,   тенис,   Малееви,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ell
Категория: Политика
Прочетен: 411900
Постинги: 91
Коментари: 187
Гласове: 447
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930