Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2008 18:16 - Тревога!!!
Автор: ell Категория: Политика   
Прочетен: 1940 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.09.2008 18:17


Това е поредното добре обмислено и отлично изиграно действие от страна на злосторниците  от тройната коалиция /БСП, ДПС, НДСВ/, за което трябваше отдавна да алармирам в блога си.
Поредния агентурен акт на тези поробители на свободата, които не се свенят да посегнат дори и на българската Конституция, където в чл. 44, ал. 1 е записано "Гражданите могат свободно да се сдружават",  е внесения от БСП в Народото събрание законопроект за изменение и допълнение на Закона за политическате партии .
След като вече е ясно, че министерствата, президентсвото и всички държавни структури бъкат от ченгета- агенти на ДС, след като тихомълком приеха закон за следенето в Интернет, след като разбрахме колко милиони харчат господа управляващите за СРС-та, това е поредния акт, с които се опитват да отнемат свободата на хората. Искат да контролират не само новосъздадените политически партии, не само тези със 100-годишна история, но и хората, които членуват на добра воля в тях. Искат да разполагат с личните им данни, с информация кога и къде са се провеждали събрания, какво се е дискутирало и решавало на тях, да контролират  съществуването на политическите организации и да могат да ги закриват, когато не са им удобни!!
За да не продължавам да изливам неконтролируемо възмущението си, ще приложа текста на Калоян Методиев, копиран от сайта на Общество за нова България, където той изразява своето несъгласие и възмущение!!

Следва:

Висшият съвет на БСП одобри законопроект за изменение и допълнение на Закона за политическите партии, който беше внесен на 1 август в деловодството на парламента. Момента разбира се е прекрасно подбран - началото на отпуските.
Всички предложения имат една единствена цел: да ликвидират всяко политическо представитество извън доминираното от БСП, поради вече очевидния крах на управлението. Касае се за налагане на диктатура от олигархичен тип. Поправките бяха лансирани за пръв път от Георги Първанов и са копирани 1 към 1 с промените наложени от Владимир Путин през 2001 г. в Русия.

Ако този, който чете тези предложения и може да осмисли какво всъщност целят ще види, че по своята същност те представляват бетониране на статуквото, което в момента се срива. Като председател на партия, която не се вписва в рамките, които иска да наложи това управление апелирам към всички здравомислещи хора, да намерят начин да изразят позицията си против легитимния процес на заличаване на демокрацията у нас.


КОМЕНТАР НА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЕДНО ПО ЕДНО!

В законопроекта е записано, че политическите партии ще трябва да предоставят в СГС протоколите от проведените заседания на националните и ръководните органи съгласно устава на партията. ( направо да си казват какво мислят и какво искат да направят на Позитано 20. Прийом от времето на Държавна сигурност)

Политическите партии ще може да участва в избори, ако има създадени регионални структури на територията най-малко на 1/2 от общините в страната. ( кой и с какви пари може да си го позволи?)

Политическите партии ще бъдат задължени да си създадат публичен регистър, в който да се вписват дарителите, вида, размера и целта на направеното дарение; декларация за произхода на средствата; имената на социологическите и рекламните агенции и PR-агенциите, които подпомагат дейността на партията; номерът на сметката (популизъм, който ще доведе до още по-сив сектор в политиката)

Трите имена и адреса на членовете на партията и териториалните структури на партията. (В повечето малки градчета хората ги е страх за работата и семействата си. Има места завладени от феодализъм и зависимости. Даже не говорим, че е  нарушение на правата на личността)

 Проектопромените предвиждат да се забранят даренията за партии от юридически лица, като се увеличат средствата от държавния бюджет. (който иска да даде пари ще намери начин. С увеличението на субсидията БСП иска да акумулира още пари от данъкоплатците и досущ като мутрите да препeре себе си)

Промените предвиждат партиите да се заличават, ако на два последователни избора получат под 1% от гласовете (това е унищожението на всички, които не се вписват в статуквото и могат да застрашат оцеляването на БСП)

Партии се заличават ако не провеждат предвидените им в устава заседания. (Как и кога бихте желали от  БСП да се провеждат)

  

Започнаха със следенето на интернет и ще продължат със закриването на партиите. Къде ще спрат?

Ако не се занимаем с това сега, те ще се занимаят с нас много скоро!



Тагове:   тревога,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ell
Категория: Политика
Прочетен: 411882
Постинги: 91
Коментари: 187
Гласове: 447
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930