Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2008 00:29 - Ще има ли България пак своите велики държавници???
Автор: ell Категория: Политика   
Прочетен: 4495 Коментари: 4 Гласове:
0



Днес, когато страната ни отново се тресе от скандали - корупционни, политически, етнически и какви ли още не...... Днес, когато отново е трудно да повярваме, че можем да бъдем нормална, стабилна и просперираща държава, в която хората са щастливи и осигурени...... Днес, когато отново проклинаме, държавата, управниците и народа си.....
Днес, аз отново имам нужда да си дам кураж, да си дам сили, да си дам надежда и  да повярвам, че щом един път ги е имало, ще ги има пак нашите велики държавници и идеолози, борците за свобода и за една по-добра България!
През последните години много пъти съм била на ръба да с откажа да вярвам и да се надявам, че ще дойде ден, когато нашите държавници ще мислят само за доброто на държавата и народа си.......
Случващото се в страната ни отняколко месеца насам е още по-обезкуражаващо...... Не само това - то е отвратително, гнусно и непоносимо за всеки един човек, който има самосъзнание на честен и свободен гражданин на тази страна.
Затова днес аз отново се връщам към нашата история - към живота, делото, идеите и принципите на трима велики мъже и политици - Александър Стамболийски, Никола Петков и Д-р Г.М. Димитров. Хора дали живота си за свободна, мирна и развиваща се България!
И за да си дам кураж, сили и вяра, ще си припомня думите на тези защитници на правата и свободите на българския народ и  ще си пожелая скоро България отново да има такива велики държавници:

Александър Стамболийски:

"Искрената и честната политика е най-добрата."

"Най-добрите политици са онези, които са се предали в служба на народа безкористно, искрено и всецяло."

"Човек, който не може да изпревари развитието на обществото, той не може да бъде обществен деятел."

"Който в борбата за общото благо прояви стремеж за лични материални облаги, той е най-опасният вътрешен враг."

"Аз ценя живота на човека не по количеството на изживяните години, а по количеството и качеството на изпълнения дълг."


Д-р Г.М.Димитров:

“Свободата е голямо нещо, тя е велико благо. Без свобода човек престава да е човек, без свобода човек губи своята физиономия на творец, на истински творец. Ако той сам не се почувства свободен, той няма да има воля за осигуряването на тази свобода, затова няма герои, всички са герои, които разбират, че трябва да бранят своето право на свобода.”

“Ние искаме от тая власт гаранция и сигурност за живота на всеки българин, който има право да живее свободен и независим в тая страна, защото без гаранция за свободата и правата на гражданина никога не може да се прави разлика между законност и беззаконие, между свобода и робство.”

"Ако ще трябва да гинем - да г
инем за България!"


Никола Петков:

"Аз няма да бъда жив, но България ще бъде свободна!"


Тагове:   България,


Гласувай:
0



1. анонимен - Петър
02.10.2008 19:45
България е имала един велик държавник.Той е Стефан Стамболов.В днешно време държавник,който е съизмерим със Стамболов,това е Иван Костов.
цитирай
2. анонимен - m
02.10.2008 19:46
България е имала един велик държавник.Той е Стефан Стамболов.В днешно време държавник,който е съизмерим със Стамболов,това е Иван Костов.
цитирай
3. анонимен - m
02.10.2008 19:46
България е имала един велик държавник.Той е Стефан Стамболов.В днешно време държавник,който е съизмерим със Стамболов,това е Иван Костов.
цитирай
4. анонимен - ?
06.11.2008 00:36
Abe ne6to zdravo vi kracnaha bznsto i mlaknahte, 6to taka?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ell
Категория: Политика
Прочетен: 411104
Постинги: 91
Коментари: 187
Гласове: 447
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031