Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2008 16:23 - Изказване на Моньо Христов на Конгреса на ПП "ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ"
Автор: ell Категория: Политика   
Прочетен: 2620 Коментари: 1 Гласове:
0



Уважаеми сдружени земеделци,

Ще започна изказването си с нещо, кото е част от съдбата на много земеделски семейства. Това е житейска история , която искам да ви кажа днес, за да бъде запомнена от тези, които са по-млади. С нея ще припомня и някои ценности, които в последно време, а и през целия период на този преход, бяха обезценени. Преди години, една жена, която чакала съпруга си, който бил по лагери и затвори 8-9 години, я попитали: “По каква причина и с каква надежда чакаш

този човек?” Знаело се е , че той може и да не се върне жив. А е известно, че има много случаи, когато оттам – от лагерите и затворите, много хора не се завръщат и изчезват безследно. Отговорът на жената бил: “Ние си дадохме дума!” Казвам това, защото искам да припомня една ценност, която в последните години я няма.

В продължение на доста години вече в Съюза разни хора даваха дума и същевременно не я изпълняваха. В продължение на доста години, хора – земеделци, на различни постове по места, бяха избирани, преизбирани с години, но не носеха отговорност, т.е. тези хора за различни неща, които в следствие на техните действия Съюзът е загубил, нанесли са щети с поведението си и подходите си както на Съюза, така и персонално на други хора – отговорност затова нямаше.

Отговорност затова, че след като не можеш да се справиш със задълженията си, след като си нарушил Устава, принципите и основните ценности, трябва да имаш моралното задължение сам да си подадеш оставката, да се оттеглиш, да те изключат и повече да не се допираш до организацията. Говаря това на тези хора, които в рамките на следващите 8-9 месеца ще бъдат подложени на подмолни изкушения от страна на различни поритически сили. Аз не го говоря за по-старите съюзни дейци, а за младите. Говоря го и за тия, на които ще бъдат предлагани най-различни неща, за да спъват работата на организацията. За да не може тя да се развива. Ще им бъдат предлагани пари или постове или да работят за други организации. Затова слагам равенство между отговорност и задължения. Трябва да се знае, че днес, на този Конгрес делегатите и хората от цялата страна тръгваме по нов път. От днес ние ще трябва да имаме самочувствието, отговорността, силата, увереността, че тази нова политическа сила ще направи всичко възможно да влезне в принципна, ясна и точна коалиция само с последователни и ясни партньори. Много е трудно в днешното време да ги познаеш кои са те. Трудно е. Но все пак действията на определени политически сили, в рамките на този изминаващ вече мандат на Народното събрание, както и в предишния Парламент, че все пак има такива политически партньори. За нас ще бъде важно да ни разглеждат като политически стабилен субект, който има желание за партньорство, но няма желание да служи на никого. Ние можем да говорим и със сдс и с ДСБ, може с “Гергьовден” и с “Новото време”, а и с други десни организации, чиито представители бяха тук на Форума. Но трябва да е ясно на всички нас, че крайнятя ни цел е да направим всичко възможно да свалим това управление от власт. Защото внуците ви, децата ни, ще бъдат още 4, а може би и още 8 огидин несретно пътуващи из Европа. Но те няма да бъдат европейски граждани, т.е. ще ходат да работят сезонно в Западна Европа, но ще се връщат в България. Ще ходят до Америка да работят и ще се връщат пак тук. Иначе казано – ще дойде време, в което няма да могат да ходят из Европа, а ще ходят до по-близките Балкански държави, като Турция. Защото трябва откровено да си кажем, че нашата държава е застрашена като национална идентичност, както  в културно, така  и в Християнско отношение, а също така не трябва да забравяме и опитите на някои една част от България да бъде ислямизирана. Всички знаем, че в различни региони на България хората от различни етноси - като българи, турци и цигани, от различни и вероизповедания по места - са приятели, другари, кумуват си сродяват се, кръщават си децата. Ние не трябва да допускаме една задружка – прослойка в ДПС и в няколко клона на циганските формации, да разделят българския народ – българската нация.

Вече е ясно на всички, че от БКП произлезнаха 3 партии – БСП, НДСВ и ДПС, само че сега са  разделени на отделни партии, но управляват заедно и видяхте до къде ни докараха.

Аз се обръщам към вас с молба, да не се подлъгваме по разни обещания от т. нар.  нови шарени коалиции, където отиват ВМРД, където отиват ЗНС или при тези, които с парите на Ковачки ще се опита да осъществят новото мнозинство на БСП. Всъщност, с тази формация “Напред”, която бе създадена сега, се търси новата патерица и допълнение на БСП и ДПС, с която те ще влезнат в коалиция и ще си осигурят влизането в следващия парламент.

И тук вече изкача отговорността, която ще носим ние, които сме днес тук - в залата.  А тя е много голяма. Не трябва да допускаме отново да ни управляват днешните управници.

Съжалявам, че днес една политическа сила, която беше дружелюбно и приятелски настроена към нас не дойде да ни поздрави. Но трябва да си кажем и нещо друго, че това безспорно ще ни се отрази, но ще бъде и за тяхна сметка. Защото една политическа сила може да има всякакъв лидер, може да има определени позиции, но трябва да има политическа и коалиционна култура, трябва да има култура на поведение. Нещо, което липсва многоясно в партия “ГЕРБ”. И не е случайно, че тя има големи проблеми в страната по места.

Ще приключа със следните думи – послание: Предстои ни много тежка и трудна работа. Чрез вашите делегатски решения днес, на този Конгрес на партия “Обединени земеделци”, отговорността ляга главно върху председателя на организацията, Постоянното присъствие, Управителния съвет, председателите на Областните и Общинските ръководства. Тоест тези 300 души, които някои ги считаха за много, ще носят отговорност за развитието на организацията в цялата страна, за нейната стабилизация, за нейната политическа активност, за нейното влизане в спектъра на медиите, за нейното забелязване и усилване на позициите й в обществото. И отговорността за всичко това ще лежи именно на този актив от хора. Това обаче не означава, че другите – редевите земеделци ще имат по-малко работа, но работата на този нов Съюзен актив е много отговорна. Този актив ще провежда цялостната политика на Политическа партия “Обединени земеделци”. И ако не я свърши както трябва и докара организацията доникъде, ако не успее да реализира поставените цели, решения и задачи и на юли, август или наесен България да има ново демократично правителство, с участието на хора, на депутати и на управляващи от  ПП “Обединени земеделци”, то трябва да ви кажа, че това ще означава, че не сме си свършили своята организационна работа. Така, че ни предстоят 8 месеца на тежка и отговорна работа. И ако не я свършим както трябва, на есен ще има отново Конгрес и тези, които не са си свършили работата ще трябва да си подадат оставките и да си ходят. Затова говоря за отговорността на тези, които са в ръководството и най-много за отговорността на  тези от Постоянното присъствие,  от Управителния съвет,  на областните и общински председатели.

Желая ви успех, защото той ще бъде успех за цялата организация “Обединени земеделци”, а и за даржавата България!  

 



Тагове:   обединени,   МОНЬО,


Гласувай:
0



1. анонимен - smart na turcite
12.12.2008 01:34
dokato te sa na vlas 6te e vse taka eli.ot rusia
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ell
Категория: Политика
Прочетен: 411795
Постинги: 91
Коментари: 187
Гласове: 447
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930